Dogs&Co Icesilk koelmat voor honden Dogs&Co Icesilk koelmat voor honden Dogs&Co Icesilk koelmat voor honden
Dogs&Co Icesilk koelmat voor honden Dogs&Co Icesilk koelmat voor honden Dogs&Co Icesilk koelmat voor honden
Dogs&Co Icesilk koelmat voor honden - Premium ademende koelmat voor honden 120x75cm
1 Review | Review toevoegen
Premium ademende koelmat voor honden - Verkoelende deken/mat voor huisdieren - Koeldeken - Cooling pad voor honden en/of katten - Wasbare ijsmat
€ 29,95
Prijs per stuk
Het aantal Doggies dat je voor dit product ontvangt is 3
 

De zomermaanden zijn een lastige periode voor honden. Honden hebben het in deze maanden sneller warm en kunnen hun warmte niet meer goed kwijt. Dit terwijl ze soms toch nog graag buiten willen liggen. De tegels of de stenen zijn vaak te heet en dit is niet goed voor hun poten en vacht. De standaard hondenmatten nemen door de zon te veel warmte op en zijn vaak te heet om nog op te liggen.  

Op deze momenten zou je je hond graag een ligoppervlak willen bieden dat niet te warm wordt en aangenaam blijft om op te liggen. Met de Icesilk koelmat voor honden kan je je hond het aangename ligoppervlak geven die het nodig heeft! 

De werking is als volgt:
Als de koelmat enige tijd in de (volle) zon ligt kan het oppervlak warm aanvoelen. De mat zal, door de aanwezigheid van het ademende materiaal, echter niet zo warm worden als een ''normale'' hondenmat zonder ademend materiaal. Zodra de hond op de mat gaat liggen, treedt het ademende materiaal verder in werking waarna warmte snel wordt afgevoerd en de mat aangenaam aanvoelt om op te liggen. 

Voor dit ontwerp is gekozen zodat het voor de hond zo natuurlijk mogelijk aanvoelt om op de mat te liggen, in plaats van een té koude ondergrond die juist niet natuurlijk aanvoelt om op te liggen. Een te koude ondergrond is bovendien ook niet bevorderend voor de bloedsomloop van de hond. 

De mat is zelf-functionerend. Dit betekent dat de koelmat niet afhankelijk is van elektriciteit en niet vooraf in het koud water of de vriezer hoeft te worden gelegd. Verder is er ook geen risico dat de koelmat kapot wordt gebeten met als gevolg dat eventuele koelgel eruit lekt en dat de hond hieraan likt of dat dit de tuintegels beschadigt. 

!! Let op: om verwarring te voorkomen dient te worden benadrukt dat, in tegenstelling tot koelmatten die koelgel bevatten of tijdelijk in de vriezer moeten worden gelegd, deze koelmat dus niet (te) koud aanvoelt. Door het ademende materiaal zal de mat niet te warm worden en zal warmte snel worden afgevoerd zodra de hond op de mat gaat liggen. Hierdoor heeft de hond ook tijdens de warmte een ligoppervlak dat niet te warm is, maar juist ook niet te koud. Omdat een te koude ondergrond een negatief effect heeft op de bloedsomloop. 

Makkelijk te reinigen

Door de samenstelling van de verschillende materialen is de koelmat na enige tijd van gebruik of als deze vies is eenvoudig te reinigen met water. Door het ademende materiaal droogt de koelmat vanzelf weer snel op. 

Comfortabel materiaal aan de bovenkant

De bovenkant van de koelmat is gemaakt van comfortabel materiaal waardoor de koelmat heel fijn is voor honden om op te liggen. Er is daarnaast geen mogelijkheid dat de nagels ergens achter blijven haken. 

Anti-slip materiaal aan de onderkant

De onderkant van de koelmat is voorzien van een veelheid aan kleine ‘’anti-slip nopjes’’ waardoor de mat niet verschuift als de hond erop gaat liggen of als hij of zij tussentijds even beweegt. 

Dogs&Co Icesilk koelmat voor honden

  • Geeft je hond het benodigde aangename ligoppervlak als hij of zij het warm heeft
  • Binnen en buiten te gebruiken
  • Snelle warmte-afvoer door het ademende materiaal
  • Eenvoudig te reinigen met water en droogt daarna weer snel op
  • Zacht materiaal aan de bovenkant waardoor het fijn is om op te liggen
  • Anti-slip materiaal aan de onderkant
  • Maat XL 75x120cm

 

Sorteren op:

Review toevoegen
C - 20-07-2022 11:46

Fijne mat met mooi design
Mijn hond gaat hier tenminste op liggen in tegenstelling tot de goedkopere exemplaren